OVER ONS

Team met ervaring

Ons team bestaat uit twee enthousiaste logopedisten.

Op teamoverleg worden ervaringen en ideeƫn uitgewisseld, wat we beschouwen als een grote meerwaarde.

We beschikken over een ruim aanbod aan recente therapiemateriaal. Dit wordt regelmatig bewerkt en vernieuwd.

Op regelmatige basis scholen wij ons bij binnen de verschillende domeinen van de logopedie.  We verwerven op deze manier kennis over de recentste behandelmethoden binnen elk specifiek vakdomein.

Daarnaast zijn we erkend door en aangesloten bij de Vlaamse Vereniging van Logopedisten.

Ik ben Claire Callebaut, de coƶrdinator van de groepspraktijk.

In 2000 studeerde ik af aan de Hogeschool Gent als logopediste. Ik ging onmiddellijk aan de slag als zelfstandige logopediste te Meldert. Daarnaast begon ik met het uitbouwen van de praktijk in Aalst. Naast mijn job als zelfstandige logopediste, heb ik 20 jaar in het buitengewoon onderwijs gewerkt. Hier kwam ik in contact met heel wat uiteenlopende problematieken (meertaligheid, mentale beperking, taal- en leerstoornissen en gedragsproblemen). Sinds september 2021 heb ik me volledig op de praktijk gericht.

De evolutie in de logopedie volgen vind ik heel belangrijk. Ik volg dan ook regelmatig studiedagen en nieuwe opleidingen. Ik neem ook deel aan verschillende congressen.

In februari 2018 heb ik de OMFT cursus gevolgd. In 2020 volgde ik de cursus Hodson en Paden: onderzoek en behandeling van onverstaanbare kinderen. In april 2021behaalde ik het certificaat van PROMPT trainer: een tactiel-kinetische benadering voor spraakstoornissen.In 2022 volgde in de OMFT-verdiepingscursus en het OMFT-traject van de let's speak academy. Ik volg ook cursussen over specifieke stemstoornissen (Lax Vox, kinesiotaping, stemtraject voor logopedisten, ...).

Ik ben Nina Lammens, in september 2020 studeerde ik af aan de Arteveldehogeschool te Gent als logopediste. Na mijn eerste werkervaring in een andere praktijk, startte ik in maart 2021 in de praktijk van logopediste Claire Callebaut. Ik behandel zowel kinderen met taal- en leerstoornissen als kinderen met articulatiestoornissen. Ik volg op regelmatige basis cursussen en workshops omdat ik het belangrijk vind om zo goed mogelijk van alles op de hoogte te blijven en nieuwe vaardigheden aan te leren.